Margreet de Groot: Biografie

Biografie kunstenares Margreet de Groot

Margreet de Groot  was al op jonge leeftijd bezig met potlood en kleuren. Als kleuter  kon ze hele dagen bezig zijn met het maken van tekeningen, een talent, dat op de lagere school al opviel en op de middelbare school resulteerde in vele opdrachten van de lerares engels, om schoolplaten te tekenen, aan de hand waarvan dan engelse les werd gegeven. Ook bij de tekenlessen op school behaalde ze opvallende resultaten  en hoge cijfers, waardoor ze bij haar eindexamen een studiebeurs kreeg aangeboden voor de Rietveldacademie in Amsterdam.IMG 2235 480x640

Na overleg met haar vader, die vond dat het vak in de beeldende kunst niet echt een behoorlijk bestaan kon opleveren, besloot ze het aanbod af te slaan en verder te studeren voor een bedrijfsopleiding. Na een aantal jaren daarin hebben gewerkt, besloot Margreet dat dit het toch niet was, en ging weer terug naar haar “roots”, het schilderen en tekenen.  Ze nam schilderlessen en begon met het ontwerpen van vakantieposters voor de Amro bank en het maken van stripverhalen.  Daarna legde zij zich toe op het maken van olieverfschilderijen, waarin de natuur centraal stond. De prachtige landschappen van de Veluwe en de Drentse heide vormden toen haar inspiratiebron. Door haar liefde voor de natuur en alles wat daarin leeft raakte zij geboeid door de dieren en met name de vogels, die zij op meesterlijke wijze wist te “vangen” op papier.

Haar streven is de vogels zo te portretteren, dat het lijkt alsof ze elk moment kunnen wegvliegen en ook volkomen thuis zijn in hun omgeving. . Haar motivatie: het kunstwerk moet de omgeving ademen en volkomen natuurgetrouw zijn, de dieren moeten erin horen, ik zie, als realistisch kunstenares de details, van de structuur van een veer,de vorm van een blad of  de druppels water op een spinnenweb, door dit te registreren en op doek te vangen kan het voor de toeschouwer enorm verrijkend zijn.
Margreet de Groot werkt sinds vele jaren op haar eigen atelier als zelfstandig kunstenares en is bekend in binnen en buitenland.

Reinier Wildeboe 4df3bdbab80b2 goudvink

pestvogel

 kolonie Jan van Genten

NIEUWS

 

 


 

 

Toonwildeboer

Galerie l'Art de Vivre

Geuzenweg 278 
    1221 CB Hilversum
Telefoon: 035-6855700
    Mobiel: 06-41823537
emailButton info@toonwildeboer.com
icon-fb Like mij ook op Facebook

Galerie l'Art de Vivre, Geuzenweg 278, 1221 CB Hilversum.